İstanbul’daki depremler sonrası fırsatçılar ortaya çıktı: Konut ve bilet fiyatları uçtu!

İstanbul Depremleri Sonrası Yurttaşlar Arasında Panik

İstanbul’da yaşanan depremler sonrasında, yurttaşlar arasında büyük bir panik oluştu. Bazı yurttaşlar, oturdukları bölgelerde güvenli olmadıkları düşüncesiyle yeni ve depreme dayanıklı evler aramaya başlarken, diğerleri ise paniği atlatabilmek için şehir dışındaki yakınlarının yanına gitmek üzere harekete geçti.

Fırsatçılar, fiyatları artırarak durumu kendi lehlerine çevirmeye çalıştı.

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük, yaşanan bu duruma ilişkin yaptığı açıklamada fırsatçılara karşı yurttaşları uyardı. Küçük, “Deprem sonrası özellikle yeni yapılan binalarda ve sağlam zeminli bölgelerde ev ve kiralık fiyatlarında önemli artışlar olduğu iletiliyor. Bu durumu açıkça deprem fırsatçılığı olarak tanımlayabiliriz. Bu şekilde bir fırsatçılığı kabul etmiyoruz. Artan talebe bağlı olarak, yeni konut stoğu ya da sağlam zeminli bölgelerdeki konut stoğunun yetersizliği nedeniyle fiyatlarda makul bir artış olabilir, ancak piyasa şartlarının dışında aşırı fiyat artışı yapanlara asla izin verilmemeli.” ifadelerini kullandı.

Küçük, Ticaret Bakanlığının bu konuda denetim yapması gerektiğini vurgularken, “Emlakçılar Odası ve Ticaret Odası gibi kurumların da meslek ahlakı dışı uygulamalara engel olmak için destek vermeleri, yaptırım uygulamaları ve istismara yönelik firmaları denetlemeleri gerekir.” şeklinde konuştu.

Tüketicilere yönelik çağrıda bulunan Küçük, “Hepimiz bir panik ve korku içindeyiz, fakat bu panikle kötü niyetli satıcıların ağına düşmemeliyiz. Temkinli olmak ve sakin kalmak önemlidir. Piyasaların gerçek değerini bulması beklenmeli.” dedi.

Küçük ayrıca, fahiş fiyat artışı yapan emlakçılar ve satıcılar hakkında şikayetlerin Ticaret Bakanlığına ve Ticaret İl Müdürlüklerine yapılması gerektiğini belirtti.

GSM operatörlerinin altyapılarını güçlendirmesi gerektiğini belirten Küçük, “İletişim sorunları yaşamamak için operatörlerin yatırımlarını artırmaları talep edilmelidir. Yurttaşların ise panik yaparak telefonlara yüklenmemeleri, internet tabanlı uygulamaları kullanmaları önemlidir.” şeklinde konuştu.

Related Posts

5 büyük market zincirine toplam 231 milyon TL ceza

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan; yakın tarihte yapılan denetimlerde 5 büyük zincir markete toplamda 231 milyon TL ceza kestiklerini söyledi. Gürcan ayrıca 81 ilde bu güne kadar 160 binin üzerinde firma ve 1.2 milyonun üzerinde ürünü denetlediklerini ve bu denetimler sonunda da yılbaşından bugüne kadar 529 milyon Türk Lirası’nın üzerinde idari para cezası uyguladıklarını kaydetti.

Çin, ABD ile görüşmesinde masayı terk etti

ABD ve Çin arasında Cenevre’de başlayan ticaret müzakereleri, Çin’den beklenmedik bir hamle geldi. Çin Başbakan Yardımcısı He Lifeng başkanlığındaki heyet, cumartesi sabahı başlayan görüşmeleri, herhangi bir açık neden sunmadan terk etti.

Türkiye’de hava yoluyla seyahat eden yolcu sayısı 4 ayda 64,2 milyonu aştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’de nisanda 19 milyon 74 bin 321 yolcunun hava yoluyla seyahat ettiğini belirterek, “Ocak-nisan döneminde direkt transit yolcularla birlikte 64 milyon 250 bin 267 yolcuya hizmet verildi.” dedi.

Çin’e uygulanan gümrük vergileriyle ilgili Trump’tan yeni açıklama

ABD Başkanı Donald Trump, Hazine Bakanı Scott Bessent ve heyetinin İsviçre’de Çinli yetkililerle yapacağı görüşme öncesinde bu ülkeye uygulanan gümrük vergilerini yüzde 145’ten yüzde 80’e indirmeyi teklif etti.

Taksilerde yeni zorunluluk: Ödeme cihazlarında yenilik

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın taksi işletmecilerini ilgilendiren yeni düzenlemeye dair hazırlık yaptığı iddia edildi. Hazırlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği taslağına göre, taksi işletmecilerinin taksimetrelerle uyumlu yeni nesil ödeme kaydedici cihazları kullanması zorunlu hale gelecek.

Bitcoin yaklaşık 3 ayın zirvesinde

Bitcoin yaklaşık 3 ayın zirvesinde

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir