Günlük şikayetler sandığınız bu durum kanserin habercisi olabilir

Kolorektal Kanserine Dikkat! Doç. Dr. İsmail Alper Tarım Uyardı

Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. İsmail Alper Tarım, kolorektal kanserine karşı halkı bilinçlendirme çağrısında bulundu.

Doç. Dr. Tarım, yaptığı açıklamada, dünyada ve ülkemizde sıklıkla rastlanan kalın bağırsak kanserlerinin, tüm kanser türleri arasında en yaygın üçüncü sırada yer aldığını belirtti. Hastaların çoğunluğunun 50 yaşın üzerinde olduğunu vurgulayan Tarım, hastaların yüzde 70’inin ileri evrede doktora başvurduğunu ve erken teşhisin önemini vurguladı.

Kalın Bağırsak Kanserleri Genç Yaşta Artış Gösteriyor

Doç. Dr. Tarım, düzenli taramaların önemini vurgulayarak, kalın bağırsak kanseri tarama programının yaşam kalitesini artırıcı ve yaşam süresini uzatıcı etkisinin olduğunu belirtti. Dünya Sağlık Örgütü tarafından önerilen bu program kapsamında dışkıda gizli kan testi ve kolonoskopi yapıldığını söyleyen Dr. Tarım, 50 yaş ve üzeri bireylerin düzenli olarak bu taramalardan geçmelerinin hayati önem taşıdığını belirtti.

Doç. Dr. Tarım, beslenme alışkanlıklarının genç yaşlarda kalın bağırsak kanserine yol açabileceğine dikkat çekerek, posalı gıdalardan uzak durulması, sigara ve alkol tüketiminin azaltılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, büyük abdest esnasında kan görülmesi veya bağırsak düzensizliklerinin aniden ortaya çıkması durumunda mutlaka doktora başvurulması gerektiğini vurguladı.

Beslenme ve Düzenli Tarama Hayati Önem Taşıyor

Doç. Dr. Tarım, kalın bağırsak kanserinden korunmanın ve erken teşhisin önemini vurgulayarak, 50 yaş ve üzeri bireylerin aile hekimlerine düzenli olarak tarama testlerini yaptırması gerektiğini belirtti. Ayrıca, Mart ayının kolorektal kanser farkındalık ayı olduğunu belirten Tarım, bu dönemde yapılan farkındalık çalışmalarının önemine değindi ve herkesin tarama testlerini yaptırması gerektiğini hatırlattı.

Related Posts

Gençlik aşısı yaptırdı kâbusu yaşadı: Yüz felci geçirdi, mimiklerini kaybetti!

“u tarz işlemleri yaptırmak isteyenler lütfen çok dikkatli olsunlar, 1 değil 5 kere düşünsünler. Çünkü canınız fazlasıyla yanabiliyor. Hem maddi hem manevi büyük zarara uğrayabiliyorsunuz. Maalesef güzelliğiniz elinizden kayabiliyor”

Hamilelikte bu mineral eksik olursa, sonuçları bir ömür sürebilir

Endokrinoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Fatih Kılıçlı, iyot eksikliğinin özellikle hamilelik döneminde bebeklerin zihinsel gelişimini olumsuz etkileyebileceğini belirtti. Uzmanlar, IQ düşüklüğü ve öğrenme sorunlarına karşı iyot tüketiminin önemine dikkat çekti.

Basit bir diş ağrısının altından MS çıkabilir!

Doç. Dr. Nurettin Diker, yüz ağrısı, çene uyuşması ve konuşma güçlüğü gibi belirtilerin bazen Multipl Skleroz’un (MS) ilk işareti olabileceğini belirtti.

21 gün boyunca sadece paketlenmiş proteinli gıdalar yedi! İşte vücudunda meydana gelen değişiklikler

Men’s Health gazetecisi Paul Kita, 21 gün süresince yalnızca paketlenmiş proteinli gıdalarla beslenerek vücudundaki değişiklikleri inceledi.

Kalp krizine giden sessiz tehlike!

Prof. Dr. Erdinç Yavuz, hipertansiyonun genellikle belirti vermeden ilerleyen ve ciddi sağlık sonuçlarına yol açabilen kronik bir hastalık olduğunu vurguladı. Erken teşhis ve yaşam tarzı değişikliklerinin hayati önemde olduğuna da dikkat çekti.

Sağlık Bakanlığı, şikâyetler artınca istifasını istedi: Hastane personeli, başhekimin ardından helva dağıttı!

Sağlık Bakanlığı, şikâyetler artınca istifasını istedi: Hastane personeli, başhekimin ardından helva dağıttı!