Sarıkeçili Yörükleri kış yurduna doğru yola çıktı

Sarıkeçili Yörükler, kasım ayının başında yola çıkarak Karaman il sınırından Mersin’in Gülnar ilçesine bağlı Bardat Yaylası’na ulaştı. Zaman zaman yağış nedeniyle konakladıkları yerde uzun süre kalan yörükler, yolculuklarını kışı daha ılıman iklime sahip Mersin’de sürdürmek için devam ediyor.

Yörüklerin lideri Ali Uçar (66), 20 günlük bir yolculuğun ardından Aydıncık ilçesinin Söğüt Yaylası’na ulaşacaklarını söyledi.

Uçar, “Göçerlik bize dedelerimizden kalan meslek. Bizden sonra gelen nesiller bunu yapamaz, sürdüremez. Çünkü biz büyüklerimizden böyle gördük. Deve kervanı ile yolculuk yapıyoruz. Deve de kimsede kalmadı, sadece bende var. Bizim için Orman Bölge Müdürlüğü’nün çalışanları çok önemlidir. Çünkü onlar bize yardımcı oluyor, yer gösteriyor” dedi.

Uçar, kış aylarında Mersin’de 5 ay kalacaklarını belirterek, “Konya civarına gittiğimizde orada Hadim ilçesinde Aladağ var, orada kalırız. Kışın ise de Mersin’de Bozyazı-Aydıncık arasında kalırız. Hadim’de 6 ay, Mersin’de ise 5 ay kalıyoruz. Nisan ya da mayıs ayında yeniden Hadim’e döneriz” diye konuştu. (DHA)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir